LEGFRISSEBB SZAKMAI HÍREK

Szépségtanácsadó képzés az Alveola BeautyAkadémián

2016. október 28.

Az elmúlt években egyre jobban kinőtte magát egy „önálló” ágazat, a pilla-építés, mely korábban kozmetikus, azonban 2016-tól a szépségtanácsadó szakmák részeként végezhető tevékenység.

PILLAÉPÍTŐKÉNT, VAGY SMINKESKÉNT SZERETNÉL DOLGOZNI? 

Az elmúlt években egyre jobban kinőtte magát egy „önálló” ágazat, a pilla-építés, mely korábban kozmetikus, azonban 2016-tól a szépségtanácsadó szakmák részeként végezhető tevékenység.

Mit csinál egy sminkes?

Nappali, alkalmi sminket készíthet hétköznapi embereknek, akár esküvőre, akár egy buliba, ballagásra, színházba, vagy bármilyen alkalomra, akár egy tv-s produkció műsorvezetőit,  fellépőit sminkelik, amennyiben nem kell maszkírozni. A sminkes képes soros, tincses és szálas műszempilla-felhelyezésére.

Mit csinál egy maszkmester?

Alkalmas önálló sminkes és maszkos szakemberként dolgozni kis- és nagyjátékfilmekben, televíziós produkciókban, filmsorozatokban, színházakban, videoklipekben és különböző show-műsorokban. Képes egy arcot idősebbnek vagy fiatalabbnak láttatni, különböző állapotokat megjeleníteni rajta, illetve megalkotni egy karakter hasonmását. Speciális sminkeket és maszkokat készít.

Biztosan hallottál már arról, hogy a 27/2012 NGM rendeletet 2016. augusztusában módosították, melynek értelmében egyes szépségápolással foglalkozó szakmákat gazdasági tevékenységként már nem csak Kozmetikus szakképesítéssel végezhetsz. A 2016-os OKJ módosítással az Egyéb szolgáltatások szakmacsoportban megjelent egy új szakma: a Szépségtanácsadó. Nálunk az elsők között tanulhatsz Szépségtanácsadó képzésen, így ezzel könnyebben közelebb kerülhetsz a szépségszakma világához. Az új Szépségtanácsadó képesítéssel akár szálankénti szempilla-hosszabbítást, vagy sminkkészítést is végezhetsz.

Amennyiben most ezeken a területeken nem végzett kozmetikusként dolgozol, úgy célszerű megfelelő szakképesítést szerezned.

Mi a különbség egy OKJ-s szakképesítés és egy tanúsítvány között? Az OKJ-s szakképesítés államilag elismert szakképesítést ad, mely munkakör betöltésére jogosít fel. Tanúsítvány/oklevelet felnőttoktatási engedéllyel rendelkező, vagy akár nem rendelkező cég állíthat ki.

A Szépségtanácsadó Szakmai és Vizsgakövetelményekből:

A szépségtanácsadó a művészet-, divat-, és stílustörténeti ismereteit alkalmazva tanácsot ad az aktuális és személyiségjegyekhez, valamint alkalomhoz illő sminkkel, frizurával, körömlakkozással, öltözékkel kapcsolatban.

A szépségtanácsadó ismeri és kivitelezi a különböző műszempilla-technikákat, képes a vendég stílusának megfelelő smink elkészítésére. Különböző test-, és arcfestési technikákat tud alkalmazni.

Tanácsot ad a nem professzionális kozmetikumok használatával kapcsolatban.

A szépségtanácsadó a szépészeti szolgáltatóegységek üzemeltetése során recepciós, adminisztrációs és higiéniai feladatokat tud ellátni.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

 • otthoni szépségápolással kapcsolatos tanácsokkal ellátni a vendéget, vevőt
 • műszempillát felhelyezni és eltávolítani
 • sminket készíteni
 • hagyományos körömlakkozást végezni, körömlakkot szakszerűen eltávolítani színcsere céljából
 • információt szolgáltatni a nem professzionális kozmetikumokkal kapcsolatosan
 • szépészeti szolgáltató egységben recepciós, adminisztrációs és higiéniai feladatokat ellátni

SZEREZD MEG SZAKKÉPESÍTÉSED SMINKES ÉS A SZEMPILLAÉPÍTŐ
MUNKAVÉGZÉSHEZ AZ ALVEOLA BEAUTY AKADÉMIÁN

Az Alveola Beauty Akadémia a piacon az elsők között segít abban, hogy az új szakképesítést megszerezd. Képzési tematikánkkal maximálisan figyelembe vesszük a már gyakorlott és kezdő tanulni vágyók igényeit, hozzásegítve őket a mihamarabbi végzettség megszerzéshez. Azoknak, akik elismert tanfolyamon tanulták meg a sminkelést és szempilla-építést, előzetes tudásfelmérés alapján óraszámokat tudunk jóváírni. Továbbá egyedi kedvezményeket biztosítunk ha az Alveola Beauty Akadémián tanultak, vagy aktív használói a cég termékeinek.

MI AZ, AMI AZ ALVEOLA MELLETT SZÓL?

 • Több mint 20 éves szakmai tapasztalat 
 • A professzionális szépségszakmai piacon betöltött vezető szerep 
 • Elismert oktatói gárda 
 • Továbbképző tanfolyamok minden képzés mellé 
 • Részletfizetési lehetőség 
 • Munka mellett elvégezhető képzés

REGISZTRÁLJ ÉS TANULJ AZ ELSŐ CSOPORTOK EGYIKÉBEN

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed és az elsők között szeretnél OKJ 52 815 04 Szépségtanácsadó szakképesítést szerezni, úgy regisztrálj az oktatas@alveola.hu e-mail címen, vagy a +36 1 251 2270-es telefonszámon.

Szépségtanácsadó képzés nyilvántartásbavételi száma: E-001481/2016/A004
Alveola Kft. engedélyszám: E-001481/2016