LEGFRISSEBB SZAKMAI HÍREK

A műszempilla-építés, szálankénti szempilla-hosszabbítás múltja

2019. január 7.

Talán nem meglepő, hogy ahogy legtöbb divat-őrület, úgy a műszempilla története is Hollywoodhoz kapcsolódik. Az első műszempilla, mely a szálankénti szempilla-építés „anyjának” tekinthető, a 20. század elején, tincses műszempillaként látta meg a napvilágot.

Egy híres színésznő szempilláira applikálták az első tincses műszempillákat, mely ettől kezdve és azóta is töretlenül, más-más formában hódítja meg nők millióit. Ma már nemcsak trendi, ha valakinek szálankénti műszempillát tesz fel egy szakember, hanem óriási divat lett a különböző „D”-vel jelölt szálankénti szempilla-építés. Már nemcsak a technikák különböznek, hanem a műszempillák hossza, színe, anyaga és a felhelyezésükhöz szükséges anyagok is.

 

műszempilla építésÉvtizedekig tincses műszempillák hódítottak, egy idő után pedig az egyszerűbb soros műszempillák is divatba jöttek. Utóbbinak előnye, hogy egyszerűbb felhelyezni, mint a tincses és szálankénti szempillákat, hátránya viszont, hogy nem igazán tartós, és nem igazodik a saját szempillához.

A tincses műszempilla felhelyezésének elsődleges célja a saját szempillák dúsítása. Egy pilla csomó nagyjából 3-6 pilla összecsomozásából alakul ki és ezeket a szempilla-tincseket ragasztjuk fel a saját szempilla tövéhez ragasztó segítségével. A szempilla felragasztásához alkalmazott ragasztó ritkán okoz allergiát.

Hátránya, hogy a szempillák felragasztásának helyén kialakuló csomók láthatóak és nem túl szépek. Napi viseletre inkább a szálanként épített szempilla javasolt, alkalmakra, vagy ha valaki nem szeretne szálankénti szempilla-hosszabbítással foglalkozni, tökéletes választás.

 

szálankénti szempilla hosszabbításMéret szerint is válogathatunk a szempillák között, mely a hosszra és a vastagságra vonatkozik. Kevésbé tartós a szálankénti szempilla-hosszabbításhoz viszonyítva, hiszen mindösszesen 1-2 hétig maradnak fent a felragasztott szempillák.

A tincses műszempillák eltávolítása vízzel, vagy oldószerrel történik. Viselése hosszú távon nem ajánlott, mert a saját szempillák töredezését, ritkulását eredményezheti.

A soros műszempilla esetén a szálak egymás mellett, sorban helyezkednek el. Ezt az egybefüggő szempillasort kell a szempillák tövéhez felragasztani. Ebből a szempilla-típusból is létezik különböző méretekben és formákban.

A szálankénti műszempilla-építés Magyarországon kb. 15 éve jelent meg. Kozmetikai cégek tömegével képezték sajnos a nem kozmetikusokat is erre a technikára.

 

Rengeteg szempilla-designer és szempilla-stylist tanulta meg az új őrületet. Ma már nagyon sok cég foglalkozik szálankénti szempillák és az azokhoz szükséges anyagok és eszközök forgalmazásával. A Long Lashes piacvezető e tekintetben, élén jár a műszempilla hosszabbításban és folyamatosan fejleszti és bővíti portfólióját.

Szempilla-építő szakembereink folyamatosan továbbképezik magukat és figyelik a világpiac alakulását annak érdekében, hogy a hazai kozmetikusok és szépségtanácsadók a lehető leghamarabb megismerjék a szempilla-építés új trendjeit.

szempilla építés

A Long Lashes kedvező anyagköltséget biztosít, hogy Te legmagasabb jövedelemhez juthass! Anyagköltség kb: 1.000 - 1.500 Ft között mozog, mely változhat a vendég saját pillaállományától, illetve a használt eszközöktől. (selyem pilla, Flat pilla, vastagságok, ragasztó típusa).

Az anyagköltségen felül számolnod kell az egyéb állandó költségekkel (rezsi, bérleti díj stb.), ezen kívül a ráfordított időt is bele kell kalkulálni az árba - 1 kezelés átlagosan 1,5-2 órát vesz igénybe -. Figyelj a minőségi munkára és használd ki, hogy ez a szolgáltatás most a virágkorát éli! A Long Lashes termékeivel a minőségi módon végzett szálankénti szempilla-építés nem is lehet kérdés!

A szálankénti szempilla-hosszabbítás előnyei:

A szempilla hosszabbítás számos olyan előnnyel rendelkezik, melynek köszönhetően manapság a kozmetikai piac egyik legnépszerűbb szolgáltatása.

  • Az applikáció után szempillaspirál használata nem szükséges, így a hölgyek időt is spórolhatnak vele.
  • Mivel vízálló, így sport és strandolás közben is természetes, de mégis kontúros hatást nyújt.
  • A rövid pillák hosszabbak a ritka pillák sűrűbbek, a vékony pillák vastagabbak lesznek.
  • Természetes hatású, dús pillák.
KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Műszempilla tanfolyam és műszempilla építés 1-től 6D-ig

2018. november 6.
Amennyiben még csak most bontogatod szárnyaid, vagy már végzett szempilla dizájnerként dolgozol csak nehezen igazodsz el a különböző D-k világában, akkor téli tanfolyamaink között biztosan megtalálod a tudásod továbbfejlesztéséhez legmegfelelőbbet.

Long Lashes Szempillaépítő MAGÁNOKTATÁS az Alveola Beauty Akadémián

2018. június 4.
Ha azt szeretnéd, hogy 100%-ban csak Rád figyeljenek, és nem akarsz várni arra, hogy Te kerülj sorra a többiek mellett a gyakorlásra, akkor most van egy remek hírünk számodra.

Új szempilla lifting tanfolyamok

2018. december 13.
Már jelentkezhetsz legújabb szempilla formázó tanfolyamainkra, melyek fő témája a lifting. A speciális eljárással a természetes pillaszálakat a tövüknél emeljük meg, így nyitva ki a szemeket és téve kifejezővé a tekintetet.